Новини асоціації

Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Все про пільги з оподаткування внесків до НПФ та виплат з НПФ в 2024 році

Читайте детальний розбір, які пільги з оподаткування мають підприємства і люди, які здійснюють внески до НПФ або отримують виплати з НПФ. Роз'яснення з урахуванням нових цифр відповідно до Закону про Державний бюджет 2024 читайте за посиланням (https://www.vseapf.com.ua/ua/taxation.html).


Виклики війни та необхідні рішення для пенсій в Україні

    Колонку Тетяни Сальнікової, директорки Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів, про виклики війни та необхідні рішення для пенсій в Україні опублікував польський портал, який є єдиним офіційним джерелом інформації про систему пенсійних накопичень працівників в Польщі (Pracownicze Plany Kapita?owe). Почитати її польською [ ... ]


Пошук

Міжнародна наукова конференція «Ефективне впровадження накопичувального пенсійного забезпечення як інструмент державної антикризової політики та державно-приватне партнерство в даній сфері»
Tuesday, 16 December 2014 16:22

«Ефективне впровадження накопичувального пенсійного забезпечення як інструмент державної антикризової політики та державно-приватне партнерство в даній сфері»

8 грудня 2014 у Великому конференц-залі Національної академії наук України, відбулася міжнародна наукова конференція на тему: «Ефективне впровадження накопичувального пенсійного забезпечення як інструмент державної антикризової політики та державно-приватне партнерство в даній сфері».

У науковій конференції брали участь Голова Польської палати пенсійних фондів, представники Польської академії наук, представник Посольства Республіки Польща, міжнародні консультанти у сфері державних соціальних реформ, представники об'єднань учасників фінансових ринків і бізнес-асоціацій, а також представники органів державного управління: Адміністрації Президента України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг.

На конференції були прийняті важливі рішення: необхідно в короткий строк створити робочу групу для надання допомоги уряду України щодо впровадження пенсійної реформи в частині створення обов'язкового накопичувального рівня. Робочій групі необхідно сформулювати і дати свої пропозиції органам державного управління щодо невідкладного впровадження обов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення.

Організаторами конференції виступили Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів, представництво Польської академії наук в Україні та Інститут демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи Національної академії наук України.

Презентація «Польська пенсійна система»

Малгожата Русевич - Голова Польської палати пенсійних фондів

Презентація «Законодавче майбутнє пенсійної реформи: очима нового парламенту»

Нечай Анна Анатоліївна - міжнародний консультант у сфері державних соціальних реформ, доктор юридичних наук, кандидат фізико-математичних наук, магістр психології, автор більше 80 наукових робіт і співавтор понад 100 нормативно-правових актів у 5 країнах світу (Україна, Хорватія, Румунія, Росія Вірменія).

Презентація «Передумови та ризики для впровадження накопичувальних пенсійних систем: особливості ситуації в Україні»

Ткаченко Лідія Григорівна - кандидат економічних наук, провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи Національної академії наук України, автор понад 100 наукових праць.

 
© 2007