Новини асоціації

Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Все про пільги з оподаткування внесків до НПФ та виплат з НПФ в 2024 році

Читайте детальний розбір, які пільги з оподаткування мають підприємства і люди, які здійснюють внески до НПФ або отримують виплати з НПФ. Роз'яснення з урахуванням нових цифр відповідно до Закону про Державний бюджет 2024 читайте за посиланням (https://www.vseapf.com.ua/ua/taxation.html).


Виклики війни та необхідні рішення для пенсій в Україні

    Колонку Тетяни Сальнікової, директорки Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів, про виклики війни та необхідні рішення для пенсій в Україні опублікував польський портал, який є єдиним офіційним джерелом інформації про систему пенсійних накопичень працівників в Польщі (Pracownicze Plany Kapita?owe). Почитати її польською [ ... ]


Пошук

Нацбанк пообіцяв опрацювати позицію УА АПФ та Міністерств щодо необхідності відміни вимоги обов’язкового продажу валюти для НПФ
Monday, 30 May 2016 15:29

 

Починаючи з початку березня УА АПФ активно відстоює права майбутніх та теперішніх пенсіонерів – учасників вітчизняних недержавних пенсійних фондів, звертаючись з листами та роз’ясненнями проблеми до органів державної влади, оскільки Постанова Правління НБУ № 140 від 3 березня 2016 року «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України» дискримінаційно порушує інтереси майбутніх та теперішніх пенсіонерів – учасників вітчизняних недержавних пенсійних фондів. 

Позиція УА АПФ знайшла абсолютну підтримку з боку Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства соціальної політики, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, кожен висловив її письмово разом зі своїми дієвими пропозиціями на підтримку пенсіонерів.

Після численних звернень від УА АПФ та зазначених вище органів державної влади НБУ відповів: ««У нанний час в рамках реалізації Комплексної програми в Національному Банку України триває робота стосовно підготовки проекту концепції поетапної лібералізації валютного регулювання та валютного контролю. Водночас зазначаємо, що Національний Банк України  наразі опрацює пропозиції Асоціації щодо можливості звільнення недержавних пенсійних фондів від  обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті на їх користь та у разі прийняття позитивного рішення підготує відповідні зміни до Постанови №140».    

УА АПФ дуже сподівається, що НБУ виправить несправедливу ситуацію та захистить інтереси людей, які підтримують свою державу  не словами, а власними  коштами.

Довідка:

УА АПФ приймає активну участь у розвитку законодавчої бази, моніторингу проблемних питань, активно взаємодіє з органами державної влади та суб’єктами фінансових ринків з метою запровадження та дотримання європейських стандартів якості послуг на ринку накопичувального пенсійного забезпечення та захисту інтересів учасників накопичувальних пенсійних фондів.

Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів (УААПФ) заснована в 2006 році, є саморегулівною організацією адміністраторів недержавних пенсійних фондів.
 
© 2007