Новини асоціації

Чому держава не зможе платити гідні пенсії і що змінять пенсійні накопичення на прикладах

Солідарна пенсія не буде забезпечувати навіть достатній рівень доходів, не кажучи вже про гідний. Тому джерела своїх доходів на пенсії треба планувати. І солідарна пенсія має бути навіть не основним серед цих джерел і точно не єдиним. Такий висновок на основі довгострокових розрахунків зробила Тетяна Сальнікова, директорка Всеукраїнського [ ... ]


Понад 19% - золото, 26,5% - іноземні акції: що в портфелях НПФ принесло найбільше прибутків людям у 2023 році

Найбільше доходів майбутнім пенсіонерам у портфелях НПФ у 2023 році принесли акції іноземних емітентів. Про це повідомив Ярослав Савченко, директор Компанії з управління активами "Всесвіт", коментуючи для видання Delo.uaрезультати роботи НПФ за 2023 рік. «Портфелі акцій провідних іноземних компаній, які знаходяться в активах НПФ під [ ... ]


Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Пошук

УААПФ пропонує дозволити благодійним та громадським організаціям здійснювати внески до НПФ на користь фізичних осіб
Wednesday, 11 May 2022 14:54
 
Таку позицію Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів висловила у своєму відкритому листі, якій був направлений до Кабінету міністрів України, Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, НКЦПФР та  Європейської Бізнес Асоціації.
 

Наразі, коли бізнес зазнає величезних втрат, а за прогнозами Всесвітнього Банку ВВП України може скоротитися у 2022 році на 45 відсотків, роботодавці та більшість людей просто не матимуть змоги опікуватись питаннями пенсійного накопичення та сплачувати пенсійні внески до недержавних пенсійних фондів.

 

Для відновлення економіки та гарантування соціального захисту людей необхідний фінансовий ресурс, який, зокрема, готові надавати благодійні та громадські організації, як українські, так і міжнародні.


УААПФ пропонує розширити перелік осіб, які можуть бути вкладниками недержавних пенсійних фондів та дозволити здійснювати пенсійні внески на користь фізичних осіб- благодійним та громадським організаціям, які хочуть допомогти людям, безвідносно до наявності чи відсутності трудових відносин між ними.

 

Дана ініціатива підвищить рівень соціального захисту українців, а також  забезпечить національну економіку додатковим довгостроковим фінансовим ресурсом, який працюватиме на відбудову нашої держави.


З цією та іншими пропозиціями УА АПФ щодо роботи сфери накопичувального пенсійного забезпечення  можна детальніше ознайомитись у листі УААПФ за посиланням

 

Довідка:

Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів (УААПФ)  була утворена у 2006 році з метою розбудови прозорого та цивілізованого ринку недержавного пенсійного забезпечення в Україні, встановлення професійних стандартів діяльності з адміністрування недержавних пенсійних фондів, що відповідають світовим стандартам.
УААПФ є об’єднанням учасників системи накопичувального пенсійного забезпечення, а саме: адміністраторів недержавних пенсійних фондів.
https://www.uaapf.com
0-800-501-925

 

 
© 2007