Новини асоціації

Чому держава не зможе платити гідні пенсії і що змінять пенсійні накопичення на прикладах

Солідарна пенсія не буде забезпечувати навіть достатній рівень доходів, не кажучи вже про гідний. Тому джерела своїх доходів на пенсії треба планувати. І солідарна пенсія має бути навіть не основним серед цих джерел і точно не єдиним. Такий висновок на основі довгострокових розрахунків зробила Тетяна Сальнікова, директорка Всеукраїнського [ ... ]


Понад 19% - золото, 26,5% - іноземні акції: що в портфелях НПФ принесло найбільше прибутків людям у 2023 році

Найбільше доходів майбутнім пенсіонерам у портфелях НПФ у 2023 році принесли акції іноземних емітентів. Про це повідомив Ярослав Савченко, директор Компанії з управління активами "Всесвіт", коментуючи для видання Delo.uaрезультати роботи НПФ за 2023 рік. «Портфелі акцій провідних іноземних компаній, які знаходяться в активах НПФ під [ ... ]


Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Пошук

Новини УААПФ
4 червня 2010 року відбувся круглий стіл «Практика оскарження рішень правозастосовчого характеру регуляторів небанківських фінансових ринків України»


4 червня 2010 року відбувся круглий стіл «Практика оскарження рішень правозастосовчого характеру регуляторів небанківських фінансових ринків України», організований Українською асоціацією адміністраторів пенсійних фондів спільно з Вищим адміністративним судом України та Центром суддівських студій.

У засіданні круглого столу взяли участь судді Вищого адміністративного суду України, Народні депутати України, представники Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України та Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, науковці, професійні учасники ринків фінансових послуг та їх об’єднання.

На засіданні круглого столу обговорювались питання компетенції регуляторів небанківських фінансових ринків щодо прийняття рішень правозастосовчого характеру регуляторами небанківських фінансових ринків та судова практика розгляду спорів з оскарження таких рішень.

Розглядаючи зазначені питання, учасники круглого столу дійшли висновків щодо існування суттєвих проблем у правозастосуванні з боку регуляторів небанківських фінансових ринків.

Це проблеми прийняття відповідних рішень поза межами компетенції регуляторів, з порушенням строків, застосування заходів впливу, не передбачених законами України.

На круглому столі були обговорені випадки, коли Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України приймались рішення про застосування заходів впливу, а саме щодо анулювання ліцензій та виключення з реєстру фінансових установ, без врахування негативних наслідків таких рішень для споживачів фінансових послуг.

Також на засідання круглого столу учасники прийшли до спільного висновку, що такий вид правозастосовчого рішення Державної комісії з регулювання фінансових послуг України як виключення фінансової установи з реєстру фінансових установ щодо осіб, діяльність яких не передбачає отримання ліцензії, зокрема недержавних пенсійних фондів, має наслідком припинення надання фінансових послуг.

Тому застосування такого заходу впливу суперечить вимогам законодавства, оскільки державні органи можуть застосовувати до суб’єктів господарювання лише ті санкції, які передбачені законами України, а виключення фінансової установи з реєстру фінансових установ законами не передбачено.


За результатами засідання круглого столу прийнято наступні рекомендації:

звернути увагу Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України та Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку на неправомірність застосування заходів впливу (адміністративно-господарських санкцій), що не передбачені законами України;

звернути увагу Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України та Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку на необхідність суворо дотримуватись принципу пропорційності при застосуванні заходів впливу (адміністративно-господарських санкцій), тобто приймати рішення з дотриманням необхідного балансу між будь-якими несприятливими наслідками для прав, свобод та інтересів фінансової установи та її клієнтів – споживачів фінансових послуг і цілями, на досягнення яких спрямоване рішення щодо застосування заходу впливу.

 
<< Start < Prev 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Next > End >>

Page 110 of 140
© 2007