Новини асоціації

Чому держава не зможе платити гідні пенсії і що змінять пенсійні накопичення на прикладах

Солідарна пенсія не буде забезпечувати навіть достатній рівень доходів, не кажучи вже про гідний. Тому джерела своїх доходів на пенсії треба планувати. І солідарна пенсія має бути навіть не основним серед цих джерел і точно не єдиним. Такий висновок на основі довгострокових розрахунків зробила Тетяна Сальнікова, директорка Всеукраїнського [ ... ]


Понад 19% - золото, 26,5% - іноземні акції: що в портфелях НПФ принесло найбільше прибутків людям у 2023 році

Найбільше доходів майбутнім пенсіонерам у портфелях НПФ у 2023 році принесли акції іноземних емітентів. Про це повідомив Ярослав Савченко, директор Компанії з управління активами "Всесвіт", коментуючи для видання Delo.uaрезультати роботи НПФ за 2023 рік. «Портфелі акцій провідних іноземних компаній, які знаходяться в активах НПФ під [ ... ]


Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Пошук

Новини УААПФ
Щодо конфлікту між суб'єктами ринку НПЗ

 

 

Шановний Вікторе Івановичу!

 

 

 

 

Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів (далі – УА АПФ) висловлює Вам свою повагу та звертається до Вас від імені учасників ринку недержавного пенсійного забезпечення України з метою привернути Вашу увагу до наступного питання.

 

 

У 2009 році між ТОВ «ВіЕйБі Пенсія» і ТОВ «АПФ «Адміністратор пенсійного резерву» виник конфлікт, пов’язаний з переведенням учасників ВНПФ «Європа» до ВНПФ «Чорноморський резерв». Обидва адміністратора є членами УА АПФ.

 

 

ТОВ «ВіЕйБі Пенсія» здійснює адміністрування ВНПФ «Європа», а ТОВ «АПФ «Адміністратор пенсійного резерву» здійснює адміністрування ВНПФ «Чорноморський резерв». Як наведено в заяві від ТОВ «ВіЕйБі Пенсія» до УА АПФ від 23 учасників ВНПФ «Європа» надійшли заяви щодо переводу пенсійних накопичень з ВНПФ «Європа» до ВНПФ «Чорноморський резерв», а також копії контрактів, що були укладені цими  учасниками з ВНПФ «Чорноморський резерв».

 

 

Проте, на думку ТОВ «ВіЕйБі Пенсія», в заявах учасників фонду на преведення коштів з підписами, що містяться на копіях їх паспортів громадянина України є повне неспівпадіння таких підписів, що викликає сумнів щодо автентичності підписів учасників фонду «Європа» на документах, надісланих ТОВ «ВіЕйБі Пенсія».

 

 

У зв’язку з цим генеральним директором ТОВ «ВіЕйБі Пенсія» Єрмаковичем С.О. було замовлено почеркознавче дослідження в Київському науково-дослідному інституті судових експертиз.

 

 

За результатами проведеної експертизи надано висновок, що будь-яких ознак виготовлення електрофотокопій пенсійного контракту шляхом монтажу не спостерігається. Щодо підписів від імені фізичної особи під основним текстом заяви на перерахування коштів в інший фонд виконано не цієї фізичною особою, а іншою особою з наслідуванням її підпису.

 

 

Директором ТОВ «АПФ «Адміністратор пенсійного резерву» Маковецьким В.В. на підставі інформації, отриманої від ТОВ «ВіЕйБі Пенсія» було прийнято рішення щодо проведення внутрішнього дізнання по факту підробки підписів учасників на пенсійних контрактах.

 

 

За результатами проведеного дізнання не виявлено ні факту підробки підписів на документах, ні умислу у діяльності представників ТОВ «АПФ «Адміністратор пенсійного резерву».

 

 

Ксерокопії узагальнення за результатами проведення службового розлідування та матеріали на підставі чого вони були здійснені направлені директором  ТОВ «АПФ «Адміністратор пенсійного резерву» Маковецьким В.В. на адресу УА АПФ.

 

 

Наприкінці 2009 року УА АПФ розглянула на своїх засіданнях Ради УА АПФ конфлікт між ТОВ «ВіЕйБі Пенсія» і ТОВ «АПФ «Адміністратор пенсійного резерву».

 

 

Проте, УА АПФ не має повноважень щодо прийняття рішень за спорами суб’єктів недержавного пенсійного забезпечення.

 

 

За результатами розгляду зазначеного конфлікту УА АПФ звертається до Держфінпослуг з пропозицією врегулювати питання, пов’язані з переведенням учасників НПФ шляхом внесення змін до нормативно-правової бази, зокрема в частині внесення змін до Положення про провадження діяльності з адміністрування недержавного пенсійного фонду, затвердженого розпорядженням Держфінпослуг від 20.07.2004 № 1660 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 06.08.2004 за № 990/9589 щодо удосконалення процедури переведення пенсійних коштів учасника фонду.

 

 

 

З повагою,

 

 

 

Виконавчий директор                                                                          М. Міненкова

 
<< Start < Prev 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Next > End >>

Page 119 of 140
© 2007